Mad

/Mad
Mad2019-03-25T11:51:00+00:00

Da jeg også godt kan lide at lave mad, og andet lækkert, har jeg valgt at lægge lidt opskrifter ud her på siden.

Hvis du finder en opskrift, og tænker at den må du da prøve, så er du velkommen.

Rigtig god fornøjelse 😉

Slanke suppe.

Hvidløg efter smag
2 løg
1 frisk chili med kerner
2 gulerødder
3 store tomater eller en dåse flåede tomater
2 stilke bladselleri
1 dåse bønner – jeg bruger gerne Baked Beans
2 spsk. olie
1 tsk. oregano
2 1/2 l. hønsebouillon
600 g kyllingbrystfilet skåret i tern
Salt og peber efter smag

Suppen bliver også rigtig lækker, hvis du vælger at putte hvidkål og broccoli i den.

  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Skær dernæst kyllingbrysterne i tern.
  • Skær gulerødder, bladselleri og tomater i større stykker.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt løgene og lad dem svitse i ca. 5 min.
  • Tilsæt dernæst kødet og brun det i ca. 5 min.
  • Kom hvidløg, chili, gulerødder, bladselleri og oregano i gryden og rør det godt sammen med kød og løg.
  • Tilsæt bouillonen, giv suppen et opkog og lad den småkoge i 5 min.
  • Til sidst tilsætter du tomater og bønner og lad det hele koge i et par minutter.
  • Smag suppen til med lidt salt og peber og sluk for varmen.

Sundt og lækkert knækbrød.

1 dl. havregryn
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
1/2 dl. sesamfrø
2 dl. fuldkornshvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 dl. madolie (jeg bruger rapsolie, da jeg synes at olivenolie giver en underlig smag)
1 dl. koldt vand
1 æg

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Så rører du alle de tørre ingredienser sammen, tilsætter olie, vand og æg og rører det hele sammen. Det bliver en klistret masse, men det skal det være.
  • Så tager du to lige store stykker bagepapir på størrelse med bagepladen. Det ene lægger du på bordet, så tager du halvdelen af dejen og lægger på midten, der efter lægger du så det næste stykke oven på – det er for at dejen ikke skal klistre sig fast til kagerullen, så ruller du dejen flad med kagerullen.
  • Du skal så fjerne det øverste lag bagepapir og skære dejen til passende stykker knækbrød, enten med en skarp kniv eller med et pizzahjul.
  • Pladen skal så stå i midten af ovnen, efter 12 minutter kigger jeg så lige på dem og ser om de er blevet gyldne og sprøde.
  • Jeg opbevarer dem i en bøtte eller dåse med tætsluttende låg, så de ikke bliver bløde.De smager super godt enten med ost eller bare som de er.

Proteinbarer.

60 g. proteinpulver – jeg bruger den med chokolade
35 g. grov kokosmel
25 g. mandler
Tørrede tranebær eller anden tørrede frugt/bær efter behag
Vanilje efter smag – hvis du vælger at bruge proteinpulver med vanilje, så kan det undlades
65 ml. kokosmælk

  • Kokosmelet skal ristes gyldent på en varm pande.
  • Mandlerne skal blendes til en grov mel.
  • Så blander du alle de tørre ingredienser sammen og blander så kokosmælken i.
  • Hvis ikke du kan lide tranebær, så kan de undlades. Måske du så har lyst til at putte andre tørrede frugter i, men de kan godt helt undlades.
  • Form den derefter til små barer, da massen er ret klistret bruger jeg bagsiden af to spiseskeer, som jeg har dyppet i koldt vand.
  • Til sidst smelter du mørk chokolade og fordeler den over barerne
  • Når chokoladen er stivnet pakker jeg hver enkelt barer ind i husholdnings folie og opbevarer dem i køleskabet.